Senarai Blog Saya

Ahad, 11 September 2011

Y.B Khalid Samad tidak perlu tauliah?

Assalamualaikum,

Tidak terlewat untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri. Semoga setiap amalan yang dilakukan di bulan Ramadhan mendapat rahmat dan di terima Illahi. Walaupun Ramadhan lalu banyak perkara yang memeranjatkan berlaku sehinggakan menggegarkan setiap pelusuk negara dengan insiden yang sebenarnya telah lama berlaku seperti isu murtad yang masih dalam kajian Kerajaan Negeri Selangor. Harapan selesaikanlah segera. Bagi aku dah jadi tangungjawab pemimpin Islam untuk mempertahankan Islam ataupun organisasi dibawah pentadbiranya.
My Photo
Belum selesai isu tersebut timbul pula Y.B Khalid Samad dan Dr Rani menunding JAIS/MAIS tali barut BN sebab tidak diberikan tauliah berceramah dimasjid dan surau. Apakah salah penguatkuasaan untuk mengelakan penyebaran ajaran sesat perlu diubah semata-mata kerana kekuasaan politik? Bagi aku setiap yang berlaku (kejadian / undang-undang) ada sebabnya. Bagi aku untuk berceramah di masjid dan surau perlulah berilmu, berkelayakan dan bebas dari keinginan berkuasa. Agak korangla layak ke seorang yang mempunyai pendidikan Fuel and Energy Engineering di Leeds University , United Kindom http://www.khalidsamad.com/p/about-me.html secara profesional mengajar Fardhu Ain di Masjid? Bukan nak mengherdik, tetapi selaku rakyat perlu juga tahu apa warasnya kita untuk menimba ilmu akhirat dengan hanya berlandaskan kemampuan terhad. 


Bagi Lepak Santai, nak tuntut ilmu perlulah pada yang layak, kalau nak ternak kambing belajarlah dengan pengembala, nak belajar agama carilah ulama berwibawa.. kalau pemimpin tidak hormat undang-undang, macamana rakyat nak hormat pemimpin.


Sekadar sembang Lepak Santai jangan Sepak Lantai.

1 ulasan:


  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    BalasPadam